Citation
Ujfalusi: Amacımız Şampiyonluğu Yakalamak
Galatasarayın Yeni Transferi Tomas Ujfalusi, Galatasaray Televizyonuna açıklamalar yaptı.
Öncelikle Galatasaray camiasına hoşgeldin. Galatasaray farklı bir camia, farklı bir ailedir. Transferle ilgili ilk duyguları neler, bunu sormak istiyorum?
Mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Mutluyum, çünkü tarihiyle tanınan ve bilinen Türkiyenin en büyük takımına transfer oldum.
Transfer süreci nasıl gelişti? Transferinde karar vermesinde etkili olan faktörler nelerdi?Galatasarayın benimle ilgilendiğini biliyordum fakat tatildeydim. Tatilde olduğum dönem içerisinde temsilcim hem Atletico Madridle, hem de Galatasarayla temasları devam ettirdi. En sonunda da iş öyle bir aşamaya geldi ki, Atletico Madrid başkanından transfer için izin istedim. Çünkü Galatasaraya gelmek istedim. Bu izni aldıktan sonra da transfer gerçekleşti.
Sanıyorum Fatih Terim de karar vermesindeki etkenlerden biri oldu. Çünkü birlikte çalışmadınız ama sen de Fiorentinada görev yapmıştın. Avrupanın saygın hocalarından bir tanesi. Çek Cumhuriyetinde karşı mücadele ederken de Fatih Terim Türkiyenin başındaydı. Bu konudaki düşüncelerini de merak ediyoruz. Evet, bu benim için çok önemliydi. Bahsettiğiniz gibi Floransayı ve Fiorentinayı çok iyi bilen bir hoca. Orada yaşadı, bu camiayı biliyor. Ben de orada oynadım. Milli Takımlarda beni defalarca gördü, karşılıklı oynadık. Benim ne şekilde oynayacağımı, hangi pozisyonlar oynayabileceğimi çok iyi bilen biri ve çok önemli bir antrenör. Dolayısıyla açıkçası çalışmalara başlamak için sabırsızlanıyorum.
Daha önce Atletico Madridle Galatasaraya karşı, Çek Cumhuriyeti formasıyla Türkiyeye karşı da mücadele ettin. Türk futbolu ve Galatasaray hakkında mutlaka bilgi sahibisindir. Ne gibi bilgilere sahipsin?
Dediğiniz gibi bir sezon önce Atletico Madrid formasıyla Galatasaraya karşı oynamıştım. Milli Takımlarda da Türkiyeye karşı oynadım. Türk futbolcular çok önemli futbolcular. Özellikle bire birde çok etkililer, çok hızlılar. İnanıyorum ki Avrupa kulüplerindeki tecrübelerini arttırıp, bunu da Milli Takıma taşıdıkları zaman Türkiyeyi daha da üst seviyeye taşıyacaklar. Galatasaraya gelince, Galatasaray sadece burada değil Avrupada da çok tanınan bir kulüp. Şampiyonlar Liginde, en kötü ihtimalle Avrupa Liginde her zaman oynamayı adet haline getirmiş bir kulüp. Bizim amacımızda tekrar bu alışkanlıkları Galatasaraya taşımak.
Vatandaşın Milan Baros da Galatasaray forması giyiyor, kendisiyle görüşme şansın oldu mu?
Açıkçası çok da fazla konuşmadık. Çünkü bu transfer gelişmelerinin gizli kalmasını istiyordum. Herkesin bilmesini istemiyordum. Fakat kendisiyle konuştuk. Benim buraya gelme ihtimalim olduğunu duyunca o da çok memnun oldu. Beni tebrik etti. Ben de açıkçası Milan Barosla oynamayı çok istiyorum, çünkü kendisiyle şu ana kadar kulüp seviyesinde hiç birlikte oynamamıştık. Kariyerimizin bu aşamasında bunu gerçekleştirebileceğimiz için çok mutluyum.
Atletico Madridle Galatasaray arasında yapılan görüşmede 3 oyuncu için görüşme yapıldı. Kulüpler arasındaki görüşmeler olumlu sonuçlandı şu ana kadar. Sen ilk transfer oldun, diğer iki isim olan Reyes ve Forlanın transferleri gerçekleşirse ekstra sevineceğini tahmin edebiliyoruz. Onlarla görüşme şansın oldu mu?
Elbette çok mutlu olurum. Çünkü Forlan ve Reyes Atletico Madridde kendini gösteren çok çok önemli isimler. Hakikaten spektaküler bir transfer hamlesi olur.
Çoğu takım taraftarı savaşçı oyuncuyu çok fazla sever ama Galatasaray taraftarı için her zaman daha özel olmuşlardır. Ve önümüzde efsane Bülent Korkmaz örneği var ki, sonrasında bütün taraftarlar Bülent Korkmaz gibi savaşçı bir oyuncuyu, bu ruhu aramışlardır. Kendisi mutlaka Bülent Korkmazı tanıyor. Bu konuda taraftara bir şey söylemek ister mi?
Taraftara şunu söyleyebilirim; maksimumu vereceğim. Zaten Galatasaray bu sene bu maksimumu veren bir takım olacak. Sahada mücadele eden bir takım olacak. Benim hem sahada mücadelem, hem de hakemlerle ilişkimden zaten göreceksiniz. Amacımız, şampiyonluğu yakalamak olacak. Ve bunu siz bu sene zaten bu takımdan göreceksiniz.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena, geçen sezon ortasında açılışı yapılan Galatasarayın yeni stadı. Çok iyi bir atmosfere ve akustiğe sahip bir stat. Ne söylemek ister?
Evet dediğiniz gibi daha önce geçtiğimiz sezon Galatasaraya karşı oynarken yeni stat olmamasına rağmen Galatasaray taraftarını burada görmüştüm. Takımının sürekli arkasında olan, takımını sürekli destekleyen, takımını sürekli cesaretlendiren bir taraftar. Bu şekilde bir taraftar önünde oynamak her futbolcuyu çok heyecanlandırır. Dolayısıyla henüz bilmiyorum ama ligin ilk maçını sabırsızlıkla bekliyorum.
Dünden bu yana kendisi İstanbulda. Tesisleri gezdi, Fatih Hocayla tanıştı, Bülent Tulunla tanıştı, tesis çalışanları ile tanıştı. Tesisleri nasıl buldu, İstanbulda nasıl karşılandı, ortamı nasıl değerlendiriyor?
Doğrusunu söylemek gerekirse daha tesisleri yüzde yüz olarak gezmedim. Sahayı gördüm, kamp binamızı gördüm, özellikle çift antrenmanlar olduğu zaman oyuncuların dinlenebilecekleri odaları gördüm. Görünüyor ki hepsi yeni bitmiş, çok güzel bir tesis. Şehre gelince, şehir ile ilgili de hep güzel şeyler duydum ama daha tanımak için vaktim var.
17 numaralı formayı giyecek kendisi. 17 numarayı seçmesin de özel bir neden var mı?
Çok basit bir sebebi var; kızım 17 Temmuzda doğdu. Ve o doğduktan sonra Atletico Madride geldikten sonra da 17 numarayı seçmiştim.
Son olarak şunu sormak istiyorum. Birçok dil biliyor diye tahmin ediyorum. Çünkü 4 yıl İtalya, 4 yıl Almanya, İspanyada 3 yıl mücadele etti. Herhalde hem Akdeniz ülkelerinde oynamış olması nedeniyle, hem de birçok dil bilmesinden dolayı gayet de sıcak bir insan kendisi. Herhalde uyum sorunu yaşamayacaktır diye düşünüyorum.
Dediğiniz gibi ben hiçbir şekilde endişe duymuyorum. Çünkü 33 yaşında olgun bir oyuncuyum. Yıllarca çeşitli memleketlerde top oynadım. Burada da başta biraz zorluk yaşarsam bile mutlaka Milan Baros bana çok yardımda bulunacaktır. O yüzden korkmuyorum.
Evet artık kendisi bir Galatasaray taraftarı aynı zamanda. Ve biz de bunu resmileştirmek istiyoruz. Bunu resmileştirmek için de ilk adım olarak; GS Bonus Taraftar Kartını kendisine takdim ediyoruz. Bir kez daha tebrik ediyoruz. Ve güzel başarılar bekliyoruz Galatasaray forması ile kendisinden, yeni sezondan itibaren.
Ben de aynı şeyi bekliyorum, teşekkür ediyorum, binlerce kez teşekkür ediyorum.